Sole cu sparanghel

Se prepara o marinata din usturoi tocat marunt, uleiul de masline si sucul de lamiie. Se aseaza fileurile de peste in ea si se dau la rece cel putin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Sole cu sparanghel

Ingrediente

  • 300 g file de sole (puteti folosi ton
  • somon sau chiar cod)
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri zeama de lamiie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g sparanghel (verde sau alb)
  • Pentru quasi Pesto-ul de verdeturi:
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • o jumatate de legatura de busuioc
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • o lingurita pesmet
  • coaja de lamiie
  • sare

Mod de preparare

Se prepara o marinata din usturoi tocat marunt, uleiul de masline si sucul de lamiie. Se aseaza fileurile de peste in ea si se dau la rece cel putin 3 ore.

Sparanghelul se curata si se pune la fiert in apa cu zahar, sare, o bucatica de unt si o chifla uscata.

Intre timp se prepara "pesto-ul" maruntind in mixer verdeata impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv jumatate de lingurita de coaja de lamiie rasa.

Fileurile de peste se scurg bine si se prajesc intr-o tigaie de teflon. Se sareaza si se aseaza pe citeva fire de sparanghel, "stropite" cu putin "pesto".

Am servit cu cartofi natur.

Pofta buna!

Reteta Sole cu sparanghel a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu sparanghel gasiti aici:

Sparanghel nobiliar,

Salata cu sparanghel,

Ficat de vitel umplut si sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc