Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continu
Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continutul de morcov cu cel putin o treime, morcovul ras, se adauga mierea de albine, piper dupa gust, un varf de lingurita de foi de dafin macinate, (putina sare de mare, daca nu putem fara, asta acum, la inceput, deoarece pe parcurs vom descoperi ca adaosul de sare nu va mai fi necesar… vom si intelege de ce!). Se zdrobeste cu dosul lamei cutitului cateii de usturoi, se adauga si se amesteca foarte bine totul. Pentru operatia fara mixer, se adauga treptat cate putin ulei, pana cand aspectul morcovului devine lucios, si apare ca o pasta moale de morcov fiert. Daca veti fi atenti, transformarea se va intampla, cam la fel cu ceea ce faceam atunci cand se incorporeaza ulei in vinetele tocate, la salata de vinete traditionala… totul pare ca ia o tenta sidefie… In acest moment deja, gustul a ceea ce era soteul de morcovi in bucataria de pana acum este imitat!
Daca se foloseste mixerul, morcovii se pun, bucati mai mici, in cuva acestuia, se adauga mierea si aromele, usturoiul, se porneste mixarea si se adauga uleiul in suvoi continuu. Dupa cel mult un minut, totul devine sidefiu, gata pentru intalnirea cu papila gustativa. Si este o adevarata intalnire… plina de soare, indiferent de anotimpul in care ea se intampla! Si mai ales, acest castron este mai mult decat jumatate de flacon de vitamina A… este vitamina A, la purtator! Or, efortul de productie al acestei cure de vitamina costa, chiar si ca munca, mai putin decat drumul pana la farmacie…
Ramane sa fie asezat doar in castronul de servire, si se asorteaza, placut ochiului nostru si al acelora ce sunt invitati la masa, cu verdeata preferata, tocata fin, cu feliute fine de usturoi, masline… sau oricare dintre gamele de expresie ale culorilor, care sa aduca, armonioasa bucurie, darului din dar, al vietii catre viata…
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareSe prepara foarte usor si foarte repede, asa ca incercati si voi ! Sunt convinsa ca o sa va placa. Puteti urmari reteta...
Inghetata in 3 culori (reteta video)Se pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii