Sufleul de mazare verde este o garnitura potrivita pentru orice fel de mancare. La fel de bine poate fi servit ca si aperitiv sau ca fel de mancare de sine statator.
Se pune mazarea in apa clocotita impreuna cu grauntele de usturoi si menta.daca mazarea e proaspata se tine la fiert 15 min. daca e congelata ca si in cazul meu, se tine pe foc 5-6 min. Se scoate la scurs sub un jet puternic de apa rece, pt a-si pastra culoarea proaspata.
Dupa ce s-a scurs bine se pune in robot si se adauga galbenusurile, smantana si parmezanul. Se mixeaza atat cat sa mai ramana bucatele de mazare.
Se potriveste de sare si piper, si se adauga albusul batut spuma, se amesteca usor pana cand se incorporeaza toate ingredientele si se pun in forme individuale sau intr-o tava mai mare, apoi se aseaza intr-un vas cu putina apa.
Se pun in cuptorul preincalzit 190 grade, se tin pana cand capata un guleras maroniu si crapa putin deasupra, cam 15-20 min.
Reteta Souffle de mazare a fost propusa de nico-vya pe forum culinar.ro
Sufleul de mazare verde se serveste ca si garnitura pentru toate fripturile. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii