Va recomandam o reteta de primavara gustoasa si usor de gatit. Combinatia dintre spanac si orez este foarte utila si pentru digestie. Reteta cu s
Va recomandam o reteta de primavara gustoasa si usor de gatit. Combinatia dintre spanac si orez este foarte utila si pentru digestie.
Spanacul ales, spalat si fiert in apa clocotita cu sare se strecoara apoi se taie cu cutitul si caleste in grasime cu un catel doi de usturoi.
Se adauga doua linguri lapte (si faina stinsa in el)si mararul tocat marunt.
Separat se infierbanta orezul in untura (unt) intr-o craticioara si se se stinge cu doua cesti de apa clocotita cu putina sare, apoi se acopera si lasa sa fiarba complet.
Cand orezul e fiert se amesteca usor cu spanacul din tigaie si smantana (iaurtul) si dau la cuptor 10-15 minute.
Se serveste cald ca garnitura la fripturi, carnati, chiftele.
Pofta buna!
Reteta Spanac ardeleneste a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete cu spanac gasiti aici:
Spanac la cuptor,
Mincare de spanac cu usturoi,
Chiftelute din spanac, aburite
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii