In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a dreptul extraordinara. Un pach
In zilele noastre, hribii uscati pot fi gasiti mai peste tot. Sunt foarte scumpi, dar savoarea lor e puternica si de-a dreptul extraordinara. Un pachet mic e mai mult decat suficient pentru aceasta reteta. Pur si simplu, turnati apa clocotita peste hribi, cat sa-i acopere, si lasati-i la inmuiat 15 minute. Pastrand zeama deoparte, irigati ciupercile impreuna cu 2 bucati mari de unt, 1 catel de usturoi tocat si 1 lingura de rozmarin tocat marunt. Caliti totul timp de 4 minute, apoi turnati deasupra, cu atentie, jumatate din apa in care s-au inmuiat hribii. Fierbeti ciupercile la foc mic pana cand zeama cu unt s-a evaporat suficient, ramanand doar cat sa acopere ciupercile. Apoi aruncati peste acestea 4 maini uriase de spanac si amestecati pana ce frunzele capata o culoare verde aprins si se inmoaie. Asezonati dupa gust, cu putin suc de lamaie, ceva sare si piper negru proaspat macinat. Alaturi de putina branza ricotta, acest fel de mancare poate reprezenta o umplutura excelenta pentru varianta vegetariana a pastelor cannelloni.
Se serveste cald sau rece.
Alte retete recomandate:
Bors de urzici cu orez si boia
Biftec la gratar cu ciuperci
Varza calita
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii