Sparanghel cu sunca si cascaval

Curatam sparanghelul si ii taiem capatul. Coaja si capetele taiate le fierbem intr-un litru de apa timp de 10 minute, apoi le punem intr-un servet de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg sparaghel
  • 1 lingura de sare
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 1/4 lingurita de piper alb
  • 1 lingura de patrunjel taiat marunt
  • 200 g sunca fiarta
  • 75 g cascaval gouda

Mod de preparare

Curatam sparanghelul si ii taiem capatul. Coaja si capetele taiate le fierbem intr-un litru de apa timp de 10 minute, apoi le punem intr-un servet de bucatarie si le stoarcem dupa ce s-au racit putin. Fierbem sparanghelul, sarea, 1 lingura de unt si zaharul. Sparanghelul se fierbe si se scurge timp de 5 minute in 3 portii consecutive, apoi topim 3 linguri de unt, punem faina, 3/8 din zeama de sparanghel, apoi el fierbem pana obtinem un sos. Sparanghelul se pune intr-un vas yena si se toarna sosul peste el. Presaram piper, patrunjel, sunca taiata marunt si cascavalul razuit, apoi prajim in cuptor pana se topeste cascavalul.
Alte retete recomandate

Dovlecei umpluti

Dovlecei la cuptor

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori