Sufleu de conopida cu branza

Pentru sufleul de conopida cu branza se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita. Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt, cu o lingura de unt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida mare
  • 3 oua
  • 1/2 lingura faina
  • 1 ceasca lapte
  • 3 Iinguri branza
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru sufleul de conopida cu branza se fierbe conopida, se scurge, se trece prin sita. Separat se prajeste usor o ceapa tocata marunt, cu o lingura de unt. Se adauga faina, se stinge cu lapte sau cu apa. Se tine sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana. Se amesteca cu conopida, se adauga doua linguri de branza rasa, trei galbenusuri, o bucatica de unt proaspat cat o nuca si la sfirsit trei albusuri batute spuma.
Se potriveste de sare. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se presara branza. Se da la cuptor la foc potrivit, tinandu-se pana creste si se rumeneste frumos deasupra. Acelasi sufleu se poate pregati si din dovlecei. Cine nu doreste sa puna ceapa in sufleu, poate praji direct faina in unt.


Sufleul de conopida se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc