Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurat
Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurator . Pana se racesc taiteii se curata varza si se toaca ca la salata de varza, apoi se curata morcovii, se spala si se dau prin razatoare.
Dupa ce ai terminat cu morcovii, pui taiteii bine scursi intr-o cratita cu putin ulei la prajit, vreo 2 minute, dupa care pui si varza si morcovii peste taitei si le calesti 4-5 minute. In timp ce compozitia se caleste, pui sosul de soia intru-n castron si adaugi sarea, piperul si zaharul, dupa gust, si pui si amidonul apoi amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia, dupa care o torni peste taitei, in cratita.
Dupa ce taiteii au prins culoarea maronie incepi sa amesteci preparatul, dar nu amesteci cu lingura pentru ca ii vei zdrobi, iei cratita de pe foc si salti cratita, ca sa se omogenizeze.
Pofta buna!
Se serveste ca garnitura si merge cu ficatei sote, fripturi ( in special cele de pui)
Se poate servi cu vin, de preferabil alb
Alte retete
Spaghete carbonara
Spaghete cu ciuperci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseBanala mămăligă este un aliment foarte gustos şi sănătos, nutriţioniştii numind mălaiul "prietenul intestinului...
Mămăligă (reţeta de bază)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii