Taitei cu sos de soia

Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • taitei de orez 500 g
  • sos de soia 200 ml
  • morcovi 250 g
  • varza 250 g
  • amidon alimentar 10 g
  • sare 5 g
  • zahar 5 g
  • piper 5 g

Mod de preparare

Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurator . Pana se racesc taiteii se curata varza si se toaca ca la salata de varza, apoi se curata morcovii, se spala si se dau prin razatoare.

Dupa ce ai terminat cu morcovii, pui taiteii bine scursi intr-o cratita cu putin ulei la prajit, vreo 2 minute, dupa care pui si varza si morcovii peste taitei si le calesti 4-5 minute. In timp ce compozitia se caleste, pui sosul de soia intru-n castron si adaugi sarea, piperul si zaharul, dupa gust, si pui si amidonul apoi amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia, dupa care o torni peste taitei, in cratita.

Dupa ce taiteii au prins culoarea maronie incepi sa amesteci preparatul, dar nu amesteci cu lingura pentru ca ii vei zdrobi, iei cratita de pe foc si salti cratita, ca sa se omogenizeze.

Pofta buna!
Se serveste ca garnitura si merge cu ficatei sote, fripturi ( in special cele de pui)

Se poate servi cu vin, de preferabil alb

Alte retete

Spaghete carbonara

Spaghete cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci