Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurat
Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurator . Pana se racesc taiteii se curata varza si se toaca ca la salata de varza, apoi se curata morcovii, se spala si se dau prin razatoare.
Dupa ce ai terminat cu morcovii, pui taiteii bine scursi intr-o cratita cu putin ulei la prajit, vreo 2 minute, dupa care pui si varza si morcovii peste taitei si le calesti 4-5 minute. In timp ce compozitia se caleste, pui sosul de soia intru-n castron si adaugi sarea, piperul si zaharul, dupa gust, si pui si amidonul apoi amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia, dupa care o torni peste taitei, in cratita.
Dupa ce taiteii au prins culoarea maronie incepi sa amesteci preparatul, dar nu amesteci cu lingura pentru ca ii vei zdrobi, iei cratita de pe foc si salti cratita, ca sa se omogenizeze.
Pofta buna!
Se serveste ca garnitura si merge cu ficatei sote, fripturi ( in special cele de pui)
Se poate servi cu vin, de preferabil alb
Alte retete
Spaghete carbonara
Spaghete cu ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii