Taitei cu sos de soia

Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • taitei de orez 500 g
  • sos de soia 200 ml
  • morcovi 250 g
  • varza 250 g
  • amidon alimentar 10 g
  • sare 5 g
  • zahar 5 g
  • piper 5 g

Mod de preparare

Punem taiteii de orez la fiert in apa clocotita si se fierb 5-8 minute, dupa care se iau jos de pe foc si se spala cu apa rece si se lasa in strecurator . Pana se racesc taiteii se curata varza si se toaca ca la salata de varza, apoi se curata morcovii, se spala si se dau prin razatoare.

Dupa ce ai terminat cu morcovii, pui taiteii bine scursi intr-o cratita cu putin ulei la prajit, vreo 2 minute, dupa care pui si varza si morcovii peste taitei si le calesti 4-5 minute. In timp ce compozitia se caleste, pui sosul de soia intru-n castron si adaugi sarea, piperul si zaharul, dupa gust, si pui si amidonul apoi amesteci pana cand se omogenizeaza compozitia, dupa care o torni peste taitei, in cratita.

Dupa ce taiteii au prins culoarea maronie incepi sa amesteci preparatul, dar nu amesteci cu lingura pentru ca ii vei zdrobi, iei cratita de pe foc si salti cratita, ca sa se omogenizeze.

Pofta buna!
Se serveste ca garnitura si merge cu ficatei sote, fripturi ( in special cele de pui)

Se poate servi cu vin, de preferabil alb

Alte retete

Spaghete carbonara

Spaghete cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Toba de porc
Bucataras.RO

Toba de porc

Pentru toti iubitorii de mezeluri de casa: va invit sa salivati :D

Toba de porc
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola