Tarta cu ricotta si rosii este delicioasa pentru o gustare sau un apertiv deosebit. Pentru aceasta reteta de tarta aveti nevoie de aluat de tarta, rosii si ricotta.
Tarta cu ricotta si rosii este delicioasa pentru o gustare sau un apertiv deosebit. Pentru aceasta reteta de tarta se face intai aluatul: cernem faina cu sarea, adaugam untul si amestecam pana formeaza firimituri. Adaugam oul batut si putina apa sa obtinem un aluat potrivit, nu moale. Invelim in folie si lasam 30 minute la frigider.
Am intins aluatul in foaie si am captusit o tava, astfel incat sa formez un dreptunghi de 12x26 cm si am captusit si marginile de vreo 3 cm inaltime. Am acoperit foaia cu hartie de copt umezita si apoi perforata, apoi am imprastiat cateva boabe de fasole deasupra si am copt 10 minute la 200 grade. Am indepartat hartia de deasupra si fasolele, am umplut cu ricotta amestecata cu parmezan si apoi am asezat rosiile taiate jumatati, pe lung (care rosii au fost curatate de seminte) si am presat usor sa intre putin in umplutura. Am copt tarta la 160 grade C, 45 minute.
Pentru sos am amestecat in blender, fileurile de ansoa, usturoiul, pesmetul inmuiat in otet, oul, patrunjelul si uleiul. Apoi am umplut rosiile cu sos.
Tarta cu ricotta si rosii poate fi servita atat calda cat si rece. Reteta a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVa garantez un mic dejun consistent, delicios, fin si cremos! :)
Omleta in straturiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii