Tarta cu spanac

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se l

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac proaspat (sau 450 gr de spanac congelat)
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 linguri de faina
  • 1/2 ceasca de smantana
  • 2 linguri de branza rasa
  • 3 oua
  • sare si condimente dupa gust

Mod de preparare

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se lasa sa se rumeneasca. Se pune apoi spanacul si se lasa cateva minute pe foc. Se asauga cate putina smantana, si se amesteca mereu.

Se da spanacul la o parte de pe foc si se amesteca cu branza rasa.

Se potriveste cu sare si cu alte condimente, dupa gust.

Cand s-a racit se adauga pe rand galbenusurile, si pe urma albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia. Se pune si restul si restul de unt, se presara branza rasa si se da la cuptor. Se tine in cuptor aproximativ 45 de minute pana creste frumos.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc