Tarta cu spanac

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se l

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac proaspat (sau 450 gr de spanac congelat)
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 linguri de faina
  • 1/2 ceasca de smantana
  • 2 linguri de branza rasa
  • 3 oua
  • sare si condimente dupa gust

Mod de preparare

Spanacul proaspat se alege si se pune la fiert, dupa care se toaca marunt.

Intr-o tigaie se pune la topic untul, se adauga o lingura de faina, si se lasa sa se rumeneasca. Se pune apoi spanacul si se lasa cateva minute pe foc. Se asauga cate putina smantana, si se amesteca mereu.

Se da spanacul la o parte de pe foc si se amesteca cu branza rasa.

Se potriveste cu sare si cu alte condimente, dupa gust.

Cand s-a racit se adauga pe rand galbenusurile, si pe urma albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia. Se pune si restul si restul de unt, se presara branza rasa si se da la cuptor. Se tine in cuptor aproximativ 45 de minute pana creste frumos.
Pofta buna!

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori