Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. Se taie in doua.
Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera. Se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm. Se pun la fiert cu apa rece, care sa le cuprinda bine. Se pune sare. Se fierb pana incep sa se moaie. Se scot si se scurg.
Separat se rumenesc cepele taiate marunt, cu o lingura de untura, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca. Se sting cu un paharel de vin amestecat cu apa. Se mai adauga sare, piper, foaie de dafin. Se lasa sosul sa fiarba o jumatate de ora. Cand este bine fiert si destul de scazut, se strecoara in cratita in care au fost asezate feliile scurse de telina, adaugand si cateva ciuperci curatite, taiate marunt si inabusite o untura. Se potriveste de sare. Se acopera si se fierbe inabusit circa 20 de minute.
Telina cu ciuperci se serveste fierbinte.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaOra de dulce! Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in...
Desert tarta cu branza dulce si agriseGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii