Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2 ardei verzi feliati. Daca
Taiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2 ardei verzi feliati.
Daca ardeiul s-a inmuiat, adaugam o rosie mijlocie taiata in patru, apoi adaugam o lingurita de boia de ardei, apoi prajim la foc foarte mic, folosind un isolator pentru foc, pana devine o tocana de legume.
Iarna, rosia si ardeii pot fi inlocuititi cu 2 linguri cu varf de tocana de legume din conserva. Cand tocana s-a prajit pana a ramas doar uleiul, presaram o lingurita de faina, amestecam, apoi apoi adaugam 1 dl de apa, putin cate putin.
Adugam ½ lingurita de sare, si, amestecand continu, le fierbem impreuna. La sfarsit, 6 oua fierte tari in apa cu sare, se taie in felii, sau in rondele mai groase.
Punem pe tocana, le scuturam bine si le fierbem.
Se servesc alaturi de mancare scazuta.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzSaturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Oua scotiene
Comentarii