Vinete barcute

Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Pentru aceasta reteta cu legume aveti nevoie de 3 vinete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete barcute

Ingrediente

  • 3 vinete (aprox 1 kg )
  • 500 g piept pui fara os
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 4 felii de cascaval
  • 200 ml ulei pt prajit
  • rozmarin macinat
  • piper & usturoi
  • amestec mexican ( coriandru
  • chili
  • mustar
  • morcov
  • paprika)
  • 1 leg. patrunjel verde

Mod de preparare

Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hartie.
Rosiile se taie felii,iar cascavalul se taie fasii de 1 cm.
Cu ajutorul cutitului pentru legume se taie fasii din coaja vinetelor,din cm in cm,apoi se taie vinetele in jumatati incepand de la codita.  Se formeaza 6 jumatati, li se scobesc mijlocul, formanand niste barcute din vinete.
In uleiul incins se prajiesc barcutele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte.


Dupa prajire, cat se tin barcutele la scurs, se taie pieptul de pui in bucatele mici, iar miezul de la vinete,ceapa si patrunjelul se toaca marunt.


In 2-3 linguri de ulei ( ramas de la prajirea vinetelor) se calesc ceapa si vinetele maruntite pana se inmoaie,se adauga pieptul de pui taiat bucatele si o lingura de patrunjel, se calesc impreuna 5 minute.


Se presara cate un pic din toate condimentele dupa gust si se trag de pe foc,lasand sa se raceasca 10 minute, apoi se adauga oul batut putin.
Cu aceasta compozitie umplem toate barcutele din vinete, deasupra lor se intind fasii de cascaval si felii de rosii.
Intr-o tava se toarna o ceasca cu apa, se aseaza barcutele si se introduc la cuptor pentru 10 minute.


Vinete barcute se servesc presarate cu patrunjel verde. Se pot servi ca atare sau cu smantana. Pofta buna!
Tava marca Kitchen Craft - KCMCHB3 de la KitchenShop mi-ar fi utila pentru pregatirea retetei!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide