Vinete barcute

Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Pentru aceasta reteta cu legume aveti nevoie de 3 vinete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete barcute

Ingrediente

  • 3 vinete (aprox 1 kg )
  • 500 g piept pui fara os
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 4 felii de cascaval
  • 200 ml ulei pt prajit
  • rozmarin macinat
  • piper & usturoi
  • amestec mexican ( coriandru
  • chili
  • mustar
  • morcov
  • paprika)
  • 1 leg. patrunjel verde

Mod de preparare

Vinete barcute este o reteta simpla de vinete umplute. Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hartie.
Rosiile se taie felii,iar cascavalul se taie fasii de 1 cm.
Cu ajutorul cutitului pentru legume se taie fasii din coaja vinetelor,din cm in cm,apoi se taie vinetele in jumatati incepand de la codita.  Se formeaza 6 jumatati, li se scobesc mijlocul, formanand niste barcute din vinete.
In uleiul incins se prajiesc barcutele din vinete, cam 3 minute pe fiecare parte.


Dupa prajire, cat se tin barcutele la scurs, se taie pieptul de pui in bucatele mici, iar miezul de la vinete,ceapa si patrunjelul se toaca marunt.


In 2-3 linguri de ulei ( ramas de la prajirea vinetelor) se calesc ceapa si vinetele maruntite pana se inmoaie,se adauga pieptul de pui taiat bucatele si o lingura de patrunjel, se calesc impreuna 5 minute.


Se presara cate un pic din toate condimentele dupa gust si se trag de pe foc,lasand sa se raceasca 10 minute, apoi se adauga oul batut putin.
Cu aceasta compozitie umplem toate barcutele din vinete, deasupra lor se intind fasii de cascaval si felii de rosii.
Intr-o tava se toarna o ceasca cu apa, se aseaza barcutele si se introduc la cuptor pentru 10 minute.


Vinete barcute se servesc presarate cu patrunjel verde. Se pot servi ca atare sau cu smantana. Pofta buna!
Tava marca Kitchen Craft - KCMCHB3 de la KitchenShop mi-ar fi utila pentru pregatirea retetei!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola