Vinete confiate in ulei

1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi asezati-le intr-o strecu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg vinete mici
  • 1 l ulei masline
  • 250 gr usturoi
  • 1/2 kg miez nuca
  • 1 lingura sare

Mod de preparare

1. spalati vinetele , si taiati coada.lasati vinetele 10 min in apa clocotita ( banuiesc ca apa inca fierbe la foc mic). apoi asezati-le intr-o strecuratoare, clatiti-le cu apa rece, si lasati sa se scurga.

2. taiati / macinati destul de mare miezurile de nuca, curatati usturoiul si taiati fiecare catel in 2 sau 4( in functie de marime)

3. cu un cutitas ascutit, taiati pe lateral in lungime vanata, in asa fel ca sa puteti introduce o lingura/linguritza de miez de nuca si 2-3 felii de usturoi, dupa ce ati sarat putin interiorul vinetei.

4. intr-un borcan de sticla /sau mai multe mai mici, ( care sa se inchida ermetic), asezati vinetele umplute, culcate orinzontal in straturi alternand directia vinetelor, in asa fel incat sa formeze ca o cruce intre straturi.( deci primul strat orizontal, al 2lea vertical, iar orizontal etc).

cand borcanul este plin,intoarceti-l cu gura-n jos peste o farfurie, si lasati sa se scurga toata noaptea totalitate apei din vinete.

5. a2a zi, reintoarceti borcanul, umpleti cu ulei de masline. vinetele se pot consuma dupa 8-10 zile, cu conditia sa fie mereu acoperite de ulei, aceste vinete se pot pastra 6 luni.

variante.

unele persoane, prefera sa mareasca , cantitatea de nucisi suprima usturoiul, altele invers, folosesc doar usturoiul ca umplutura. in acest caz,trebuie confiate vinetelele de crude, si nu in ulei ci un amestec de 2/3 apa sarata( 4 linguri la litru) si 1/3 otet.
Pofta buna!

Reteta Vinete confiate in ulei a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci