Vinete cu sos

Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei. Se scot si se pun apoi intr-o tigaie fara ulei. Se adaug

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr vinete
  • ulei
  • usturoi
  • ardei iute
  • 10 ml sos soia
  • 30 ml vin alb
  • 80 ml zeama pui
  • amidon

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei. Se scot si se pun apoi intr-o tigaie fara ulei. Se adauga peste ele usturoiul si ardeiul iute tocate marunt si se prajesc. Se mai adauga sosul de soia, vinul, zeama de pui si se lasa la foc mic, la fiert. Se adauga o zeama de amidon, mai groasa, pentru fixarea gustului in vinete.


Se serveste cu orez fiert.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori