Vinete de post

Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa deoparte 10-15 minute. Apoi se storc si se sterg cu un servet curat, dupa care se prajesc in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 vinete de marime potrivita
  • 500 g rosii
  • 3-4 ardei grasi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele, se presara cu sare si se lasa

deoparte 10-15 minute.

Apoi se storc si se sterg cu un servet curat, dupa care se prajesc in ulei.

Intr-o cratita, se asaza un rand de vinete, unul de rosii, unul de ardei grasi, taiati rondele, putin usturoi si patrunjel tocat marunt.

Se repeta operatiunea pana la terminarea ingredientelor.

Separat se prepara un sos de rosii, care se toarna deasupra.

Se lasa vasul la cuptor circa 20 de minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc