Vinete evantai cu rosii si mozzarella

Vinetele evantai cu rosii si mozzarella este o mancare delicioasa si usoara, perfecta in zilele calde de vara. Vinetele la cuptor se pregatesc foarte rapid!

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Vinete evantai cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 vinete mici (Truc culinar: Alege vinete mai lungi cu varful rotund ca sa le poti sectiona usor. E bine sa aiba cotorul mare si codita)
  • 3 linguri pesto
  • 4-5 rosii
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • busuioc pentru decorare

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie, pe lungime, felii de cca 1 cm grosime, fara sa se desprinda cotorul. Fiecare felie obtinuta se unge pe ambele parti cu pesto (eu mi-am facut pesto din patrunjel. Era mai bun daca aveam busuioc). Dupa care se asezoneaza cu sare si piper.

Rosiile si mozzarella se taie felii subtiri. Feliile de rosii se dau cu sare si cu piper. Intre 2 felii de vinete se pune cate o felie de rosie si de mozzarella.

Vinetele astfel umplute se pun intr-o tava de teflon pe care puneti hartie de copt sau folie de teflon pentru ca vanata isi va lasa suc si si mozzarella se va topi si se lasa la copt cca 50 min (la mine am dat pe coacere normala si apoi am dat pe grill si a durat cam 35-40 min, insa difera de la aragaz la aragaz si cum anume e, al meu fiind electric).

Reteta Vinete evantai cu rosii si mozzarella a fost propusa de YOYO pe forum culinar.ro


Vinetele la cuptor cu rosii si mozzarella se pot servi cu garnitura cartofi piure cu sos tzatziki sau cus cus. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta