Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul
Vinetele se taie felii, apoi se lasa la scurs. Se caleste pana atunci ceapa, impreuna cu rosiile maruntite, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, sarea, zaharul si piperul. Se lasa la fiert aproximativ 30 de minute, apoi se da totul printr-o sita. Separat, se prajesc in ulei vinetele bine scurse si date in prealabil prin faina. Se toarna apoi intr-un vas cateva linguri de sos, se asaza cateva felii de telemea, apoi un strat de vinete. Se repeta operatiunea pana cand se termina ingredientele iar ultimul strat va fi cel de sos. Se rade deasupra branza amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt si se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Se servesc calde.
Alte retete:
Zacusca de vinete Vinete la cuptor Musaca de vinete
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAndra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau...
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparatGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii