Pentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime.
Pentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde prea adanc. Se tin circa 10 minute in apa clocotita. Se scot, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutati pe el. Se lasa astfel la teasc o jumatate de ora, sa se scurga si sa iasa amareala din ele.
Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei. Se taie ca fideaua tot zarzavatul si se prajeste de asemenea in ulei. Cand zarzavatul s-a muiat, se umplu vinetele prin despicaturi, adaugand si cate un fir de usturoi, se leaga cu frunze de telina oparite si se asaza intr-o cratita. Daca mai ramane zarzavat, se pot umple si cativa ardei grasi, care se asaza printre vinete. Se face un sos din putin ulei, bulion sau cateva rosii date prin sita, sare, piper, o lingurita de zahar si faina. Se toarna sosul in cratita si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, o jumatate de ora.
Vinetele impanate se servesc reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii