Pentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime.
Pentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde prea adanc. Se tin circa 10 minute in apa clocotita. Se scot, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutati pe el. Se lasa astfel la teasc o jumatate de ora, sa se scurga si sa iasa amareala din ele.
Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei. Se taie ca fideaua tot zarzavatul si se prajeste de asemenea in ulei. Cand zarzavatul s-a muiat, se umplu vinetele prin despicaturi, adaugand si cate un fir de usturoi, se leaga cu frunze de telina oparite si se asaza intr-o cratita. Daca mai ramane zarzavat, se pot umple si cativa ardei grasi, care se asaza printre vinete. Se face un sos din putin ulei, bulion sau cateva rosii date prin sita, sare, piper, o lingurita de zahar si faina. Se toarna sosul in cratita si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, o jumatate de ora.
Vinetele impanate se servesc reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii