Pentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn.
Pentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn sa stea 20 de minute cu un teasc deasupra. Separat se infierbanta o lingura de unt in care se prajesc cepele taiate marunt. Se adauga rosiile taiate in doua, un fir de usturoi, cimbru, frunza de dafin, sare, piper, si zahar. Se lasa sa fiarba inabusit o jumatate de ora, pana ce sosul se ingroasa. Se sterg feliile de vinete, se dau prin faina si se prajesc in untura.
Se trece sosul prin sita, se pun cateva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc, iar deasupra cateva feliute subtiri de branza alba (telemea). Se asaza apoi feliile de vinete, se repeta din nou punand sos, felii de branza si apoi vinete. Cand totul este asezat, se toarna deasupra sosul care a mai ramas, se presara branza rasa amestecata cu pesmet, se stropeste cu unt, se da la cuptor, la foc iute.
Vinetele portugheze se servesc in forma.

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii