Vinete provensale

Vinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei incins. Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care prajit, se caleste ceapa, c

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 vinete
  • 2 cepe mari
  • 1/2 kg rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 3 felii de paine
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele se taie in doua pe lungime si se prajesc in ulei

incins.

Se strecoara, se pun pe un platou si, in uleiul in care prajit, se caleste ceapa, curatata si tocata marunt, dupa

aceea se adauga rosiile, taiate cubulete, si miezul vinetelor prajite.

Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt, painea

crutoane, patrunjel, piper pisat si sare.

Se lasa sa fiarba 5 minute.

Se amesteca bine si se umplu cu aceasta compozitie vinetele prajite. Se aseaza intr-o tava si se lasa Ia

cuptor 10 minute.
Se servesc cu sos de rosii si patrunjel verde.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc