Vinete umplute.

Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2 ora. Se spala, se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 1/2 kg vinete(nu prea mari
  • dar sa aiba mijlocul gros)
  • 2 cepe taiate marunt
  • o ceasca ulei de masline
  • 500 gr.carne tocata (vita)
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceasca vin alb slab
  • patrunjel tocat
  • brinza rasa
  • sos Bechamel

Mod de preparare

Se spala vinetele, se taie cotorul si se taie pe jumatate in lungime. Se freaca partea din interior cu sare si se lasa 1/2 ora. Se spala, se lasa sa se usuce si se pun cu fata in jos intr-o tava de cuptor, cu o ceasca

de apa fierbinte. Se lasa 15 minute sau atit cit vinetele sa fie moi. Intr-o tigaie, se pun ceapa, carnea tocata, vinul si patrunjelul si se lasa la foc normal pentru 30 minute. Se scot semintele de la vinete cu o lingurita si se umplu cu amestecul din tigaie (ceapa, carnea tocata) si deasupra se pune o lingura plina de sos Bechamel si

brinza rasa. Se pune la cuptor pentru 30-40 minute. Se poate pune in tava si sos de rosii.

Sos Bechamel se prepara din 4 cesti lapte fierbinte, 8 linguri faina, 3 linguri unt(margarina), sare, piper, nucsoara.

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, se da focul

foarte mic si se adauga laptele cite putin

Se amesteca incontinuu, sa nu aiba cocoloase de faina. Se adauga sare si piper si nucsoara. La sfirsit se adauga doua oua batute. Se pune 1/2 ceasca brinza rasa.
Se serveste cu piine prajita si cu o felie de rosie (rondele) peste vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita