Vinete umplute

Vinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie cubulete si se frige pana

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 20 dg grasime/tendoane de porc
  • 5 dg orez
  • 2 cepe
  • 25 dg rosii
  • 20 dg ciuperci
  • 1 varf praf de usturoi
  • 1 lingurita de boia
  • ½ lingurita piper
  • 1 praf de chimen
  • 1 lingurita de patrunjel maruntit
  • 1/8 supa de carne(din cubulete)
  • 10 dg cascaval ementali
  • 2 dl lapte
  • 1 lingura de amidon
  • 1 lingura de pireu de rosii
  • 1 varf de zahar
  • sare

Mod de preparare

Vinetele se taie in doua in lung si se sareaza. Partea indepartata se taie cubulete si se sareaza. Grasimea de porc se taie cubulete si se frige pana devine crocant. Se fierbe orezul. Se marunteste ceapa. Se curata rosiile si se maruntesc. Se curata ciupercile si se taie felii. Se adauga ciupercile, rosiile si cubulete de vinete la orez. Se condimenteaza compozitia cu orez si se distuie timp de 5 minute. Se adauga patrunjel dupa care compozitia se toarna in vinetele gaurite. Se aseaza vinetele intr-o tava si se toarna peste supa de carne. Se razuie cascaval deasupra si se pune la cuptor pana se rumeneste. Din restul ingredientelor si supa ramasa se prepara un sos.
Alte mancare retete

recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci