Pentru vinetele umplute la cuptor se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime.
Pentru vinetele umplute la cuptor se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime. Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora. Se scot, se sareaza si se asaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el. Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga.Dupa ce au stat o jumatate ora la teasc, se scot, se scobeste miezul si se asaza vinetele intr-o forma de pamant unsa cu unt.
Dintr-o lingura de unt si una de faina se face un rantas care se stinge cu putina apa sau lapte. Se amesteca cu branza, miezul de la vinete bine tocat, galbenusurile, sare si la urma albusurile spuma. Cu o lingura se umplu vinetele cu aceasta compozitie, se presara branza rasa si se dau la cuptor, la foc bun.
Vinetele umplute la cuptor se servesc in forma.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii