Vinete umplute, reteta irakiana

Vinetele se taie in rondele de 1 cm si se mai taie odata in jumate dar nu pana la capat, dupa care se pun de-oaprte sa lase apa. Dupa care se codime

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Vinete umplute, reteta irakiana

Ingrediente

  • vanata
  • carne tocata
  • oua
  • faina
  • rosii decojite din conserva

Mod de preparare

Vinetele se taie in rondele de 1 cm si se mai taie odata in jumate dar nu pana la capat, dupa care se pun de-oaprte sa lase apa.

Dupa care se codimenteaza carnea si se umplu buzunarasele de vanata cu ea. Atentie!Este pur si simpu carne tocata si condimentata.

Se dau pachetelele prin faina si ou si se prajesc in ulei pana capata culoarea aurie.

Se aranjeaza in tava, se toarna rosiile peste ele, in asa fel incat sa le acopere cam 3/4 si dau in cuptor pentru aproximativ 30 de min.

Dupa ce a scazut cam o jumatate de lichid, se acopera cu folie de aluminiu si se mai lasa pentru inca 20 de minute la foc mic. Se servesc cu orez fiert sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!

Reteta Vinete umplute, reteta irakiana a fost propusa de lady_butterfly pe forum culinar.ro

Alte retete cu vinete gasiti aici:

vinete maioneza

vinete umplute

vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci