Zucchine ripiene

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Zucchine ripiene

Ingrediente

  • 10 dovlecei mititei
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 50 gr parmigiano
  • 50 gr leerdammer(sau pecorino sardo)
  • 1 ardei mic rosu si iute
  • jum ardei gras daca e mare sau unul intreg daca e mai mic

Mod de preparare

Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati(daca sunt taiati pot absorbi apa),apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua.Se scobesc cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Miezul se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai fluida:

Se umplu dovleceii se pudreaza cu parmezan, putin suc rosii si patrunjel si se aseaza intr-o tava in care se pune putin ulei si apa.

Se da la cuptor pt 45 minute la 180 grade.
Pofta buna!

Reteta Zucchine ripiene a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasiti aici:

,

,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci