Armonia di Gorgonzola

Mini briosele cu gorgonzola sunt un preparat culinar de exceptie, in care consistenta gorgonzolei Igor este ideala.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Armonia di Gorgonzola

Ingrediente

  • 5 l lapte
  • 120 g faina alba
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 200 gr gorgonzola Igor piccante
  • 200 gr gorgonzola Igor dulce
  • 500 g orez
  • Cimbru
  • foi de dafin
  • salvie
  • 2 pere
  • 1 l vin
  • 300 g zahar

Mod de preparare

Faceti un sos béchamel cu unt, faina si lapte. Adaugati galbenusurile de ou si gorgonzola IGOR. Adaugati albusurile batute bine si un varf de cutit de sare. Umpleti forme de briose cu acest amestec si coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 10 minute.

Fierbeti orezul in apa cu sare, cimbru, foile de dafin si salvie timp de 30 de minute. Umpleti cu orez forme de briose si adaugati un strat de gorgonzola dolce IGOR topita.

Puneti pe foc vinul, adaugati zaharul si perele curatate de coaja si fierbeti pana ce perele se inmoaie.

 

Reteta de Andrea Ferrari


Se serveste pe un platou o briosa cu gorgonzola, impreuna cu o “briosa” de orez si cateva felii de pere.

Consistenta  cremoasa  si aroma inconfundabila recomanda gorgonzola IGOR ca fiind o branza ideala pentru a fi servita impreuna cu preparate rafinate. Gorgonzola Dolce Cremoso se potriveste perfect in retetele de aperitive, ca desert sau servita ca atare, impreuna cu paine sau biscuiti crocanti. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele albe.

Gorgonzola Piccante se potriveste foarte bine in salate sau servita alaturi de fructe precum struguri si smochine. Vinurile recomandate pentru a fi servite alaturi de acest sortiment de gorgonzola sunt cele rosii.

Toate produsele Gorgonzola IGOR sunt recunoscute de maestrii bucatari din intreaga lume, fiind apreciate in combinatii cu legume, paste, risotto, pizza, fripturi de vita si pui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Budinca de chia cu fructe
2
Budinci

Budinca de chia cu fructe

Chia este plina de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, la controlarea poftei de dulce si lupta impotriva...

Budinca de chia cu fructe
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Supa crema de rosii cu busuioc
4
Supe de legume

Supa crema de rosii cu busuioc

  • taie rosiile cuburi mai mari• adauga-le in blenderul performant Oster Versa impreuna cu apa si busuiocul

Supa crema de rosii cu busuioc
Ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Ardei umpluti cu branza

Un aperitiv deosebit, foarte gustos si usor de facut. O sa va surprindeti familia si musafirii intr-un mod placut cu acest...

Ardei umpluti cu branza
Parteneri
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia