Orezul se pune la inmuiat in apa rece. Intre timp se pun si prunele la inmuiat, dar in apa calda. Se scot apoi si se spala bine si se pun la fiert in
Orezul se pune la inmuiat in apa rece. Intre timp se pun si prunele la inmuiat, dar in apa calda. Se scot apoi si se spala bine si se pun la fiert in apa cu zahar ars stins cu 2 linguri de apa. Se adauga orezul si se amesteca totul. se toarna apa, apoi se potriveste la gust de sare. Vasul se introduce in cuptor, unde se lasa sa scada apa, pana devine sos.
Mancarea se serveste rece.
Alte retete:
Galuste cu prune
Mancare de mazare
Cartofi la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii