Mancarea de orez cu sos de struguri este usor de preparat. Contine, pe langa orez si struguri, unt, faina, lichior de visine si coniac.
Mancare de orez cu sos de struguri se prepara astfel: se spala bine strugurii si se pun boabele intr-o tava unsa cu unt, care se introduce in cuptorul incins. Dupa 10 minute, se scoate tava si se adauga un sos preparat din 50 gr unt amestecat cu faina, pe foc si stins cu 300 ml apa. Se adauga lichiorul de visine si coniacul, dupa care se lasa sa mai dea in clocot. Separat, se pune orezul cu 100 gr unt la prajit. Se stinge cu apa clocotita si se lasa la fiert. Se lasa apoi 20 de minute acoperit cu un capac.
Orezul se serveste cu sosul de struguri cald.
Alte retete:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii