In primul rand aceasta reteta de mancare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci este sanatoasa, fiind gatita la foc iute. In al doilea rand, e foarte gustoasa si aromata.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de ulei si sare, dupa ce a fiert pune o canita de orez. Intre timp cit fierbe orezul, se dezoseaza pieptul si il taiem feliute subtiri si le punem intr-o farfurie in care s-a pus condimente chinezesti (sos de soia, sos dulce acrisor, ghimbir, arome, etc), 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri otet de vin si sos de soia.
Prajim pieptul de pui cu tot cu sos in wok, la foc iute, pentru 4-5 minute, daca fasiile sunt subtiri, se va praji repede. Intre timp, taiem ceapa si o calim in putin ulei, dupa aceea se adauga ardeiul si ciupercile si se prajesc la foc iute pentru 3 minute. Dupa ce a fiert orezul, se scurge de apa lasata si se asaza pe o farfurie, sau se poate adauga si el putin in amestecul din wok, sa prinda aroma. In mijloc asezam legumele si pieptul. Se serveste cu sos de soia pe deasupra.
Mancarea chinezeasca cu ciuperci si legume se serveste fierbinte
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzImi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il...
Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Comentarii