Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para,
Se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte. Deoparte se taie in bucatele mici, cateva fructe zaharisite, de culori diferite si anume 6-7 cirese, o para, 2-3 prune, o bucatica de coaja de portocala. Se pun intr-o ceasca, cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de rom sau kirsch, amestecandu-le din cand in cand. Se tin asa vreo jumatate de ora. Cand orezul e fiert, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga fructele zaharisite si 1/4 kg. de frisca batuta. Se amesteca totul usor si se aseaza pe o farfurie rotunda, netezind orezul cu dusul unei linguri de metal, muiata in apa. Se pune deasupra si imprejur frisca si bezele mici sau fructe zaharisite.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii