Orez cu carne

1.Se curata zarzavaturile, se spala si se distuie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se curata rosia si ceapa si se taie cubulete. Se spala carnea, s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 dg zarzavat(morcovi rosii
  • morcovi albi
  • gulii
  • telina)
  • ardei
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 40 dg piept de curcan sau de pui
  • 2 linguri de ulei
  • 15 dg mazare
  • 2 catei de usturoi
  • 30 dg orez
  • 1 buchet de frunze de patrunjel
  • 1 lingura unt/margarina

Mod de preparare

1.Se curata zarzavaturile, se spala si se distuie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se curata rosia si ceapa si se taie cubulete. Se spala carnea, se sterge bine si se taie cubulete de dimensiunea 3x3 cm.

2.Se incinge uleiul, se adauga cubuletele de carne si se prajeste timp de 2-3 minute apoi se scot din tigaie. Se adauga la uleiul cald ceapa, zarzavaturile, ardeiul, mazarea si se prajesc cateva minute. Se adauga rosiile, usturoilul se sareaza, se pipereaza, se adauga si carnea si se lasa apa peste pana ce acopera ingredientele. Se fierbe la foc potrivit pana se inmoaie.(15 minute).

3.Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pune compozitia de baza intr-o tava mai inalta impreuna cu sosul, se adauga orezul se se distuie timp de 25 de minute. Se amesteca o data. Daca este nevoie se mai adauga apa fierbinte si se fierbe pana se inmoaie.

4.Se clateste buchetul de patrunjel si se marunteste.

Se poate prepara si din aripi de pui cu ficat, pulpa de porc sau de pui iar zarzavaturile pot fi inlocuite cu legumele sezonale.
Alte retete recomandate:

salata pui

Ficatei pui

Mancare de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii