Orez cu ciuperci ca la Bacska

Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate marunt, rosiile decojite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 – 4 persoane
  • 250 g orez
  • 150 g ciuperci
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • O ceapa
  • Untura sau unt
  • Boia de ardei
  • Maghiran
  • Piper
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se prajeste in putina untura fierbinte pana devine aurie, se presara cu boia, se adauga ciupercile taiate marunt, rosiile decojite si taiate cubulete, ardeii taiati rondele si se calesc cateva minute.

Se adauga orezul spalat si scurs, se condimenteaza cu maghiran, sare si piper, se stinge cu 600 ml apa, se lasa sa se caleasca.

Se serveste cu slanina prajita.
Alte retete recomandate

Zacusca ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu fasole

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc