Orez cu legume la cuptor

Se spala morcovul, patrunjelul si telina dupa care se taie bucatele mici si se pun in apa cu sare si putin unt, la fiert. Cand incep sa fiarba se int

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 1 telina
  • 2 patrunjei
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 2 dovlecei mici
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura sos de rosii
  • patrunjel si marar verde
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se spala morcovul, patrunjelul si telina dupa care se taie bucatele mici si se pun in apa cu sare si putin unt, la fiert. Cand incep sa fiarba se introduc dovleceii taiati cubulete, ardeiul gras maruntit. Se spala intre timp orezul si se adauga si acesta in apa cu legumele. Se adauga verdeata tocata marunt, sosul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade apa si devine un sos consistent.


Se serveste cu cascaval ras, deasupra.

Alte retete:

Cartofi la cuptor Conopida la cuptor cu bacon Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc