Orezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se strecoara si se clateste
Orezul se spala si se fierbe in apa calda cu putina sare. Separat se curata si se fierbe mazarea. Dupa ce a fiert, orezul, se strecoara si se clateste tot cu apa calda. Se amesteca cu mazarea fiarta, se adauga 70 gr unt si se mai fierbe putin. Se prepara un sos din smantana, faina si unt. Se lasa sa fiarba sosul cateva minute, amestecand sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc, se adauga zeama de lamaie, patrunjel verde tocat, sare si piper. Se asaza amestecul de orez cu mazare pe un platou si se toarna sosul deasupra.
Se serveste cald.
Alte retete:
Mancare de mazare cu sos de rosii
Garnitura de orez si mazare
Chiftelute
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii