Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi,
Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Se pun 50 gr unt intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi, cate putin, laptele, pana se obtine o ciulama buna. Se ia sosul de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga galbenusurile, verdeata tocata, orezul, sarea si piperul. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor, de jos in sus, cu compozitia obtinuta. Se unge un vas cu 30 gr unt, se presara cu pesmet, apoi se toarna compozitia si se introduce in cuptor sa se gratineze.
Se serveste cald.
Alte retete:
Dovlecei cu orez la cuptor Ardei umpluti Chiftele
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii