Orez pentru garnituri

Se pune orezul intr-un vas cu apa si se tine 2 ore, ca sa se umfle bine. Apoi se scurge si se pune la fiert cu 3 cesti de apa curata, sare si boabe d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 3 cesti apa
  • 3 boabe de ienibahar
  • 30 gr unt
  • sare

Mod de preparare

Se pune orezul intr-un vas cu apa si se tine 2 ore, ca sa se umfle bine. Apoi se scurge si se pune la fiert cu 3 cesti de apa curata, sare si boabe de ienibahar. Cand a fiert, se adauga untul si se amesteca.


Se serveste garnitura la rasol de carne sau friptura.

Alte retete:

Cartofi la cuptor Mancare de mazare Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc