Pilaf cu cirnati si sos de rosii

Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½ lingurita de sare, un virf

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cescute orez
  • 2 cepe mici
  • 1/2 kg cirnati afumati
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 linguri smintina

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½ lingurita de sare, un virf de cutit de piper si se lasa sa fiarba. Se curata cirnatii de pielita. Jumatate din cirnati se taie patratele mici si se fierb cu o ceasca de apa clocotita pina se moaie si scade apa. Se rastoarna peste orez. Se mai adauga o ceasca cu apa, se acopera si se fierbe bine orezul la foc moale. Restul de cirnati se taie felii rotunde, late de un deget si se fierb la fel ca patratelele de cirnati. Se umple o ceasca cu orezul fiert, se rastoarna in chip de movilita pe o farfurie si se continua astfel cu tot pilaful. Felioarele de cirnati se asaza coronita in jurul movilitelor de orez. Deasupra se toarna un sos preparat din pasta de rosii desfacuta cu smintina.
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc