Pentru pilaful cu dovlecei se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin ulei. Se pregateste orezul ca pentru pilaful de urzici. Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii.
Pentru pilaful cu dovlecei se rad dovleceii, se taie si se rumenesc cu putin ulei. Se pregateste orezul ca pentru pilaful de urzici. Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii, impreuna cu uleiul in care au fost prajiti, se adauga apa, doua cesti la o ceasca de orez. Se potriveste de sare. Se pune verdeata, se acopera, se lasa sa fiarba la cuptor, la foc mic, o jumatate de ora. Este gata cand bobul de orez se striveste usor intre degete. Se serveste cu sos de rosii pregatit din rosii fierte cu sare, zahar, faina si o frunza de telina. Orezul poate fi inlocuit cu arpacas, care trebuie muiat din ajun pentru ca sa fiarba mai usor.
Pilaful de dovlecei se serveste cu sos de rosii.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii