Risoto cu limba

Pentru risoto cu limba se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un sos gros ca o smantana.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 1 limba de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 3 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • unt proaspat cat o nuca
  • 100 g branza rasa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru risoto cu limba se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se face un sos gros ca o smantana, dintr-o lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama in care a fiert limba si se amesteca cu bucatile de limba. Se prajeste usor in unt orezul si se stinge cu doua cesti de zeama limpezita in care a fiert limba. Cand orezul este fiert, se amesteca cu putin unt proaspat si cu 100 g de branza rasa usor, pentru a nu se sfarama orezul. Se pune intr-o forma cu gaura mare, bine unsa cu unt. Se da cateva minute la cuptor, se rastoarna pe farfurie, iar la mijloc se asaza limba.


Risoto cu limba se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori