Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa
Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa fara a deveni lipicios orezul. Incalziti supa. Intr-un alt vas, incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa, usturoiul si telina, tocate marunt, apoi caliti-le la foc foarte mic timp de circa 4 minute. Atunci cand legumele s-au inmuiat, adaugati orezul si dati focul mai tare. Cand orezul va incepe sa se prajeasca, amestecati incontinuu. Dupa un minut, el va deveni usor translucid. Adaugati vermutul sau vinul si continuati sa amestecati. Indata ce vermutul sau vinul a fost absorbit de orez, adaugati primul polonic de supa fierbinte si un praf bun de sare. Dati focul mai mic, astfel incat orezul sa nu se gateasca prea repede la exterior. Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, amestecand continuu timp de 15 minute, pana cand orezul este moale, dar a ramas putin crocant. Luati vasul de pe foc si adaugati untul si parmezanul, amestecand continuu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa stea asa timp de 2-3 minute.
Se serveste imediat.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Papanasi fierti
Supa de galuste
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Comentarii