Supa pentru risotto Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o buc
Supa pentru risotto
Am pus la fiert in apa rece ingredientele pentru supa (2 morcovi, 4 cartofi, 1 ceapa, tulpina de patrunjel si de telina, o bucata de carne si biluta "misterioasa" in care am pus boabe de piper si cuisoare) plus sarea.
A fost alegerea mea sa pun si cartofii in supa pentru ca astfel am putut face o salata cu cartofi, patrunjel si masline.
Cind a fost gata supa am scos "biluta" ( boabe de piper si cuisoare).
Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si o nuca de unt la topit, cind untul e topit se adauga o ceapa taiata marunt si se lasa citeva minute sa se caleasca fara sa se arda.
Cind ceapa este calita se adauga orezul ( 225 g pentru 4 persoane) si se lasa sa se prajeasca amestecind mereu pina ce devine sticlos orezul si incepe aproape sa se prinda.
Se adauga un pahar de vin alb sec, atentie pentru ca tigaia este fierbinte si vinul rece (in cazul meu) asa ca sare un pic.
Despre pasajul acesta in Italia exista mai multe pareri, cei care sustin ca nu e bine sa pui vinul rece ci fierbinte pentru ca bobul de orez suporta un soc termic, cei care spun sa nu-l pui deloc pentru ca da un gust acrisor. Eu il pun si iese mereu bine. Las la latitudinea voastra.
Dupa ce vinul s-a evaporat incepe sa se adauge cite un polonic de supa fierbinte (aceasta trebuie sa stea pe aragaz intr-o olicioara la foc mic ca sa fie fierbinte).
Din acest moment puteti face ochiul mic daca mai aveti altceva de facut si veni din cind in cind sa adaugati cite un polonic de supa, daca aveti timp sa stati linga el lasati focul mare, mestecati mereu si la fel adaugati supa cind trebuie.
Trebuie sa arate mereu asa, nici uscat nici sa fiarba in supa.
In cazul de fata dupa 15 minute am adaugat un mar taiat cuburele plus coaja sa taiata fisii si am mai lasat vreo 5 minute, intre timp am gustat sa vad daca e gata si cind a fost gata am adaugat brinza taiata bucatele si am amestecat repede
Ultima operatie a unui risotto se numeste "mantecare", inseamna ca atunci cind e gata se stinge focul si se mai lasa sa stea 5 minute ca sa devina cremos, de obicei se pune un pic de unt, in cazul de fata operatia aceasta a facut-o brinza.
In farfurie am adaugat putin piper.
Si am pus alaturi si un mar ca sa vedeti ce tip am folosit.
Gustul era bun, un pic dar foarte putin dulceag, un experiment reusit, marul a ramas un pic crocant.
Pofta buna!
Reteta Risotto cu mar si brinza taleggio a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alta reteta cu de risotto Risotto cu dovlecel si creveti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii