Risotto cu morcovi si zucchini

Legumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se adauga orezul si se lasa pana

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Risotto cu morcovi si zucchini

Ingrediente

  • o cana de orez
  • cca 600 ml supa de pasare (sau legume)
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Legumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se adauga orezul si se lasa pana devine sticlos.

Se toarna supa cat sa acopere continutul cratitei si se amesteca continuu, pana scade cantitatea de supa. Se adauga din nou supa cat sa acopere orezul si se repeta acelasi procedeu (amestecand continuu) pana cand se fierbe orezul. Se potriveste de sare, se inchide focul si se mai lasa capacul pe cratita cca 5 min.


Se serveste ca atare sau garnitura la friptura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci