Risotto cu sos de rosii

Se alege o ceasca de orez, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbanta intr-o cratita o lingura buna de unt, se pune orezul amestecandu-l pana i

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceasca orez
  • unt
  • 2 cesti zeama de carne
  • parmezan ras
  • sos de rosii

Mod de preparare

Se alege o ceasca de orez, se spala si se usuca cu un servet. Se infierbanta intr-o cratita o lingura buna de unt, se pune orezul amestecandu-l pana incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna zeama de carne si se da la cuptor. Se lasa 25 min., fara sa se amestece, pana ce orezul este fiert, dar ramas intreg fir de fir. Se unge o forma bine cu unt, se aseaza orezul in care am pus o bucatica de unt proaspat si putin parmezan ras, se da cateva minute la cuptor si se rastoarna in farfurie. Se presara deasupra parmezan ras, iar imprejur se pune cu lingura un sos gros de rosii.
Se serveste foarte fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori