Sarmalele cu carne si ciuperci in dovleac fac parte din mancarurile de toamna pe care merita sa le incercati. Aceasta reteta de sarmale este 2 in 1: veti invata sa faceti atat sarmale cu carne cat si sarmale cu ciuperci, ambele coapte in dovleac.
Dupa ce am reusit sa adunam toate ingredientele pornim la treaba:
Tocam carnea
Tocam ceapa marunt si o punem la calit
Curatam morcovii, ii radem si ii punem peste ceapa
Daca faceti si sarmalute cu ciuperci si stafide mai pregatiti o tigaie la fel, curatati si taiati ciupercile si adaugati-le la calit.
In prima tigaie adaugam carnea
Vom adauga in aceasta tigaie si apa si vom lasa ingredientele sa se faca aproximativ 30 de minute.
Intre timp tocam verdeata
Taiem un capac in dovleac si il curatam bine in interior, scobindu-l si pastrand o ceasca de miez parfumat pentru a-l adauga la carne.
Dupa ce carnea s-a inmuiat adaugam orezul si il lasam sa infloreasca un pic.
Punem orezul si peste ciuperci, sa infloreasca si el de fericire ca le-a intalnit.
Cand orezul e pe jumatate facut oprim focul si amestecam umpluturile astfel:
orezul cu ciuperci primeste stafidele, patrunjel, marar, cimbru, piper si sare
Carnea tocata primeste dovleacul facut pasta si , bineinteles, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.
Atentie, atentiune! La capitolul sare trebuie avuta mare grija pentru ca si varza murata contine sare! Asadar, tineti cont de cat de sarata e varza si reduceti sarea adaugata in umpluturi.
Pasul urmator : taiem rosiile si le punem si pe ele la calit.
Operam varza : desfacem cu grija fiecare frunza si ii scoatem nervura. Pentru ca in aceasta r
Varza ramasa se toacaeteta totul este partial preparat, fierbem si varza cam 20 de minute. Apoi incepem sa impachetam sarmalutele. Apoi incepe faza de umplere a bostanului, dupa regula : varza tocata cu rosii, sarmalute, varza tocata cu rosii, afumatura, sarmalute...
Se capaceste cu crengute de cimbru si rosii proaspete.
Se face un amestec din bors, vin si pasta de tomate (eventual si niste sare... vedeti dupa gust) si se toarna peste sarmale. Aveti grija cata zeama puneti, dovleacul lasa si el zeama si daca nu ii lasati putin loc va da pe afara. Eventual mai adaugati cand se coace, daca nu se mai vede deloc seama.
Dovleacul meu a stat la cuptor 2 ore la 210 grade. Daca era mai mare l-as fi tinut mai mult. Apasati din cand in cand coaja, sa fiti sigure ca nu s-a inmuiat prea tare.
Reteta de sarmale cu carne si ciuperci in dovleac a fost propusa de IriA pe forum culinar.
Serviti sarmalele cu carne si ciuperci alaturi de mamaliga, ardei iute si smantana.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmaleIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii