Crap pe varza cu tomate

Pentru crap pe varza cu tomate pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Varza murata se spala, se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 700 g
  • varza alba murata - 1
  • 8 kg
  • ulei - 150 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • ceapa - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • rosii proaspete/conserva 250 g/150 g
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru crap pe varza cu tomate pestele se curata, se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Varza murata se spala, se taie fasii subtiri. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de peste se aseaza in tava cu 50 ml ulei si se introduc in cuptor cca 5 minute. Ceapa si varza se inabusa in restul de ulei ramas si 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, foi de dafin, cimbru, piper boabe si 500 ml apa fiarta. Cand varza este fiarta se aseaza deasupra bucatile de peste, rosiile si se adauga vin, dupa care se introduce la cuptor, la foc potrivit pentru cca 10 minute..

Crapul pe varza cu tomate se serveste cald sau rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori