Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza, apoi se umÂple cu sla
Se curata fazanul de pene, se sterge cu o cirpa umeda, apoi se goleste de intestine si de maruntaie. Se spala si se sareaza, apoi se umÂple cu slanina taiata felii. Se stropeste cu unt fierbinte si se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda, sare si piper boabe. Se frige o ora, dupa care se pun in tava merele curatate de coaja si golite de seminte. Se micsoreaza focul si se continua frigerea pina cind carnea este fraÂgeda. Se scoate pasarea din tava, se asaza pe un platou mare si se inÂconjoara cu merele inmuiate. Se indulceste sosul fripturii dupa gust si se toarna peste mere.
Se servesc bucati de friptura alaturi de mere. La fel se pregateste si garnitura de pere.
Alte retete recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii