Fazan la cuptor

Fazan la cuptor este o reteta delicioasa pentru care avet nevoie de mai multe ingrediente, intre care si doi fazani desigur. Pentru aceasta reteta cu vanat va mai trebuie portocale, vin rosu,lamaie si mirodenii

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Fazan la cuptor

Ingrediente

  • •2 fazani
  • •2 lamai
  • •3 portocale medii
  • •3 cepe
  • •16 cateti de usturoi
  • •1 l de vin rosu
  • •foi de dafin
  • •cimbru
  • •coriandru
  • •boabe de piper
  • •1 kg de cartofi.

Mod de preparare

In urma cu ceva vreme, un prieten a venit cu o idee grozava: a primit doi fazani pe care i-a tinut la marinat in vin cu portocale si felii de lamaie si s-a gandit sa imparta cu noi placerea de a savura o mancare deosebita: fazan la cuptor in sos de vin. Rezultatul a fost unul deosebit de gustos si am avut parte de o masa excelenta, dupa cum se vede si in poza! :)

Cum se prepara reteta vanatoreasca?

2


Foooarte simplu…. Fazanii se curata si se pun intr-o cratita. Se adauga portocale si lamai taiate rondele, catei de usturoi zdrobiti, ceapa taiata solzisori si condimente dupa gust. Toate acestea se acopera cu vin rosu si se lasa la marinat in frigider timp de minim 24 de ore.

Inainte de a se baga la cuptor se curata cartofii, se taie rondele si se aseaza in tava. Fazanii se pun pe patul de cartofi si se impaneaza cu usturoi. Se adauga vin rosu si se lasa aproximativ 2 ore la cuptor. Ai grija ca din cand in cand sa stropesti fazanii cu sosul din tava!


Fazanul se serveste alaturi de cartofii rumeniti si de o salata proaspata (salata verde, rosii, castraveti, ardei, etc). Merge la fix cu un pahar de suc de mere natural sau chiar un cidru de mere!
Pentru mine a fost prima data cand am mancat fazan si va recomand sa incercati si voi aceasta reteta. Este o experienta culinara savuroasa si absolut delicioasa!
Sursa acestei retete este blogul Valea Mare, direct din natura: blog.valea-mare.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura Regina Maria
2
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
3
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Pizza cu must, struguri si smochine
Bucataras.RO

Pizza cu must, struguri si smochine

Este o pizza mai aparte, am vazut pe net si mi-a placut mult, asa ca am zis sa o incerc.

Pizza cu must, struguri si smochine
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori