File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi

Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru (4 portii): 600 gr. carne de caprioara(cotlet dezosat)
  • 5 boabe de ienupar
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1 lingurita cimbrisor macinat
  • 50 gr. untura
  • 2 dl. vin rosu
  • 200 gr. stafide
  • 50 gr. ciocolata de menaj
  • 2 linguri amidon alimentar
  • un varf de cutit de scortisoara
  • Pentru garnitura: 250 gr. cartofi
  • 1 ou
  • 50 gr. unt
  • 150-200 gr. faina
  • 200 gr. prune uscate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa cel putin 2 ore la rece. Ideal ar fi sa se lase o noapte intreaga intr-un vas de Jena, acoperit, pentru ca aromele sa patrunda in carne.

Se pune untura intr-o tigaie si se prajeste fileurile de caprioara pe ambele parti. Se adauga vinul si se acopera vasul. Se fierbe pana cand carnea se inmoaie. Se scoate apoi carnea in alt vas, de preferat de Jena, se acopera si se pastreaza la cald.

In untura ramasa se pune stafidele, peste care se razuieste ciocolata de menaj. Se ia de pe foc, pana cand se incorporeaza amidonul alimentar, se pune iar pe foc si se amesteca bine. Daca s-a ingrosat, se pune putin vin ca sa fie mai lichid, se pune sare si piper dupa gust si se adauga scortisoara. Se serveste sosul pe langa carne.

Se prepara gogoselele de cartofi: se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati si se pun la fiert in apa sarata. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se face un pireu de cartofi, dar nu se pune lapte. Compozitia de cartofi se amesteca cu ou, unt si se adauga faina pana se obtine un aluat elastic. Se face gogosele rotunde de marimea unei nuci, in interiorul carora se pune care o pruna uscata, pe care o tinem 10 min in apa calduta. Se fierbe in apa sarata, pana cand se ridica la suprafata, se scurge si se rumeneste in putin unt.
Fileurile de caprioara se servesc cu gogosele de cartofi si sosul de stafide, insotite de un vin bun. (vin rosu)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci  si dovlecel
Bucataras.RO

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel este o reteta delicioasa din bucataria thailandeza.

Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos