File de caprioara cu sos de stafide si gogosele de cartofi

Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru (4 portii): 600 gr. carne de caprioara(cotlet dezosat)
  • 5 boabe de ienupar
  • 1 lingurita rozmarin macinat
  • 1 lingurita cimbrisor macinat
  • 50 gr. untura
  • 2 dl. vin rosu
  • 200 gr. stafide
  • 50 gr. ciocolata de menaj
  • 2 linguri amidon alimentar
  • un varf de cutit de scortisoara
  • Pentru garnitura: 250 gr. cartofi
  • 1 ou
  • 50 gr. unt
  • 150-200 gr. faina
  • 200 gr. prune uscate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa cel putin 2 ore la rece. Ideal ar fi sa se lase o noapte intreaga intr-un vas de Jena, acoperit, pentru ca aromele sa patrunda in carne.

Se pune untura intr-o tigaie si se prajeste fileurile de caprioara pe ambele parti. Se adauga vinul si se acopera vasul. Se fierbe pana cand carnea se inmoaie. Se scoate apoi carnea in alt vas, de preferat de Jena, se acopera si se pastreaza la cald.

In untura ramasa se pune stafidele, peste care se razuieste ciocolata de menaj. Se ia de pe foc, pana cand se incorporeaza amidonul alimentar, se pune iar pe foc si se amesteca bine. Daca s-a ingrosat, se pune putin vin ca sa fie mai lichid, se pune sare si piper dupa gust si se adauga scortisoara. Se serveste sosul pe langa carne.

Se prepara gogoselele de cartofi: se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati si se pun la fiert in apa sarata. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se face un pireu de cartofi, dar nu se pune lapte. Compozitia de cartofi se amesteca cu ou, unt si se adauga faina pana se obtine un aluat elastic. Se face gogosele rotunde de marimea unei nuci, in interiorul carora se pune care o pruna uscata, pe care o tinem 10 min in apa calduta. Se fierbe in apa sarata, pana cand se ridica la suprafata, se scurge si se rumeneste in putin unt.
Fileurile de caprioara se servesc cu gogosele de cartofi si sosul de stafide, insotite de un vin bun. (vin rosu)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa