Frigarui de caprioara

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se taie un buzunar, in inter

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii mai groase de carne de caprioara marinata
  • 12 prune uscate
  • 100 ml smantana
  • 200 ml vin dulce
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • ardei
  • busuioc
  • ulei

Mod de preparare

In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se taie un buzunar, in interior se freaca cu busuioc, se baga cate-o pruna uscata apoi se inchid. Vinul se amesteca cu amidonul, se adauga piperul, ardeii si smantana. Feliile de caprioare se trag pe bete de frigarui, se ung cu ulei, se infasoara in folie si se frig deasupra jarului timp de jumatate de ora, apoi se prajesc fara folie, ungand intre timp. Zeama de marinat se creaza din apa cu otet, felii de ceapa, frunza de dafin, oregano, morcov feliat, patrunjel feliat, telina, seminte de brad zdrobite, piper boabe, cuisoare, sare si coaja de lamiae. Ingredientele se fierb si se toarna peste carne.
Se serveste cu sos de vin rosu si orez cu stafide.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc